TRÄDGÅRDSDESIGN

TRÄDGÅRDSDESIGN


Vet du precis vad du vill med din trädgård men vet inte riktigt hur du skall förverkliga det?  Eller behöver du hjälp med att hitta din stil och dina behov i din trädgård? Vi hjälper dig med det du behöver och vi har olika nivåer som du kan anlita oss på. Vi finns med dig från skiss till färdig trädgård.TRÄDGÅRDSRÅDGIVNING

En trädgårdsrådgivning sker på plats hos dig under ca.2h. Vi går igenom er tomt och era önskemål och jag ger förslag på olika lösningar och växtval. Det här alternativet kan räcka långt om ni bara behöver bolla idéer eller få nya för att komma vidare i utformningen av er trädgård.

Ni antecknar själva under mötet.


Pris: 2500kr inkl. moms


TRÄDGÅRDSDESIGN BAS

Trädgårdsdesign Bas ger dig en ritning som visar hur trädgården kan utformas på bästa sätt anpassat till era önskemål, era behov och platsens förutsättningar. Trädgårdens olika rum och funktioner, placering av träd, häckar, stödmurar, planteringar, gångar, uteplatser och andra önskemål ritas in. Här väljer du själv växter och material men vi ger förslag på 3-4 karaktärsväxter som förstärker trädgårdens stil. Resultatet presenteras med bilder och en skalenlig datorritad Illustrationsplan.

 

Pris: från ca. 10 000kr inkl. moms beroende på tomtens storlek och komplexitet.

TRÄDGÅRDSDESIGN TOTAL

Trädgårdsdesign Total ger dig utöver allt som ingår i Trädgårdsdesign Bas dessutom materialval för hårdgjorda ytor samt växtval som passar för er jord, ert läge, er ambition och er trädgårds stil i en vacker komposition som har värden året runt. Detta presenteras i en planteringsplan. En planteringsplan och illustrationsplan möjliggör anläggning utfört av en anläggare eller dig själv. Ni får också en komplett växtlista med växtsorter och antal plantor samt planteringsavstånd.

 

Pris: från ca. 15 000kr inkl. moms

beroende på tomtens storlek och komplexitet samt dina önskemål.

PLANTERINGSPLAN

Komplett planteringsplan ingår i Trädgårdsdesign Total. En Planteringsplan kan självklart också fås för en mindre del av er trädgård eller som ett bra komplement till Trädgårdsdesign Bas.


Pris enligt offert


TILLÄGG

3D-VY

Vid behov ritar vi även enkla 3D-vyer på er trädgård. Detta kan vara ovärderligt vid t. ex. höjdskillnader. Pris enl. offert


SKÖTSELPLAN

Vi erbjuder även skötselplaner som beskriver det som behöver göras i er trädgård under årets gång.  I skötselplanen får du tips och råd om hur du ska ta hand om din trädgård och dina nya växter på bästa sätt under årets alla månader.

En ovärderlig hjälp om du inte är så van vid trädgårdsskötsel och vill att din trädgård ska få bästa möjliga omvårdnad och utveckling. Pris enl. offertUPPMÄTNING AV TOMT

Oftast kan du få tag i situationsplanen till din tomt via kommunen och då behöver endast nytillkomna fasta konstruktioner samt vissa kontrollmått mätas in. Det ingår i priserna ovan. Om det inte finns en uppmätt situationsplan mäter jag gärna upp er trädgård.

Pris enligt offert.

 

RESKOSTNADER

Resor inom två mils radie från Mölnlycke ingår i priserna. Vid resor därutöver tillkommer milkostnad och timdebitering.

 

ARBETSGÅNG

Arbetsgången är densamma för både Trädgårdsdesign Bas och Trädgårdsdesign Total.  Inför vårt första möte får ni en checklista som ni fyller i. Vi vill också att ni tar fram en skalenlig situationsplan på er tomt. (Ni kan oftast få en sådan av kommunen). Vid vårt första möte (ca.1h) arbetar vi oss genom era önskemål och behov samt tittar på er trädgårds stil och vad som passar till ert läge och till ert hus. Mötet sammanställs sedan i bilder och i skalenligt ritade ritningar och levereras till er både digitalt och i pappersformat. Avstämningar sker löpande. Vi går igenom ritningarna tillsammans på ett andra möte eller över telefon. Större ändringar på ritningarna diskuteras och hanteras som ett tillägg.

 

En lättskött och njutbar trädgård kräver en plan. Planen sparar dig onödigt arbete och bortkastade pengar i form av fel placerade funktioner, materialval eller växtval. En väl designad trädgård höjer värdet på din fastighet. För varje investerad krona får du 2,8kr tillbaka i ökat fastighetsvärde vid en försäljning. (Källa: Kairos Future/Husqvarna, Global Garden Report 2011)

 

Kontakta oss


Högadals Trädgårdar AB

Östgårdsliden 34

43537 Mölnlycke


0731-404741

marie@hogadalstradgardar.se

© Copyright HÖGADALS TRÄDGÅRDAR